Korkoa korolle -laskuri – tietoa tästä laskurista

Korkoa korolle -efektissä sijoitettu raha tekee puolestasi työtä. Jos sijoitat esimerkiksi 500 euroa ja saat sille tuottoa 10%, ensimmäisen vuoden jälkeen säästössä on 550 euroa. Seuraavana vuonna saat tuottoa sekä alkuperäiselle 500 euron säästölle, että tuotoksi tulleelle 50 eurolle.

Käyttääksesi laskuria syötä kertasijoitus, kuukausisäästö, tuotto-odotus sekä aika ja paina laske näppäintä. 

  • Kertasijoitus: aloittaessasi tekemäsi kertasijoitus euroissa
  • Kuukausisäästö: kuukausittain lisäämäsi summa euroissa
  • Tuotto-odotus: kuinka paljon sijoituksesi vuosittainen korko on prosenteissa
  • Aika: kuinka monta vuotta aiot antaa sijoituksesi kasvaa korkoa

Kertasijoituksella tarkoitetaan aloitussummaa, joka sijoitukselle annetaan. Kuukausisäästöillä summaa kerrytetään lisäämällä joka kuukausi rahaa sijoitukselle. Tuotto-odotus on osuus, jonka verran sijoituksen uskotaan tuottavan korkoa vuodessa. Sijoitusajalla tarkoitetaan vuosimäärää, jonka verran sijoitus saa kasvaa pankissa. Kasvu on sitä voimakkaampaa mitä pitkäaikaisempaa sijoittaminen on. 

Vastaus ilmestyy taulukon alapuolelle. Se kertoo sijoituksen lopullisen arvon. Lisäksi on eritelty sijoitetun omaisuuden yhteissumma ja korkotuoton osuus. 

Sijoituksen kasvua voit verrata alla olevassa taulukossa. Se kertoo sijoituksen määrän kasvun suhteessa sijoitusvuosiin. Taulukkoon on eritelty sijoitettu osuus ja tuotto-osuus eri sinisen sävyin.