Y-tunnuksen tarkistaja – tietoa tästä laskurista

Y-tunnuksen tarkistaja on kätevä verkkotyökalu, joka mahdollistaa suomalaisen Y-tunnuksen muodon ja tarkistusnumeron oikeellisuuden tarkistamisen. Syötä haluamasi Y-tunnus, ja ohjelma tarkistaa automaattisesti, täyttääkö se vaaditut kriteerit.

Kuinka Y-tunnuksen tarkistaja toimii?

Sovellus koostuu tekstikentästä, johon voit kirjoittaa Y-tunnuksen, ja painikkeesta, jolla voit aloittaa tarkistusprosessin. Kun syötät Y-tunnuksen, ohjelma tarkistaa ensin, onko tunnuksen muoto oikea: seitsemän numeroa, väliviiva ja yksi tarkistusnumero (esimerkiksi 1234567-8). Jos muoto ei täsmää, saat virheilmoituksen väärästä muodosta.

Jos muoto on oikein, sovellus laskee tarkistusnumeron käyttäen etukäteen määriteltyä painoarvojen sarjaa. Laskentakaava varmistaa, että Y-tunnuksen tarkistusnumero vastaa laskettua arvoa. Jos laskettu ja syötetty tarkistusnumero eivät täsmää, saat ilmoituksen virheellisestä Y-tunnuksesta. Jos kaikki tarkistukset menevät läpi, saat vahvistuksen Y-tunnuksen kelvollisuudesta.

Ohjeet Y-tunnuksen tarkistajalle

  1. Syötä Y-tunnus tekstikenttään muodossa ”1234567-8”.
  2. Klikkaa ”Tarkista”-painiketta suorittaaksesi tarkistuksen.
  3. Lue tarkistusprosessin tulokset, jotka ilmoitetaan selkeästi sovelluksen alueella.

Huomioithan, että tämä laskuri tarkistaa vain Y-tunnuksen muodon ja tarkistusnumeron, ei sitä, onko Y-tunnus oikeasti rekisteröity tai olemassa. Y-tunnuksen rekisteröintitiedot voit tarkistaa Yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä (YTJ).

Kokeile Y-tunnuksen tarkistajaa jo tänään ja varmista Y-tunnuksesi kelvollisuus hetkessä!