Sähkö- ja polttomoottoriauton kululaskuri – tietoa tästä laskurista

Tämä laskuri on suunniteltu auttamaan sinua vertailemaan sähköauton ja polttomoottoriauton kustannuksia. Laskurin avulla voit laskea arvioidut kuukausittaiset ja vuosittaiset kustannukset sekä nähdä niiden väliset erot.

Laskuri käyttää seuraavia syötteitä: ajetut kilometrit, sähkön hinta, sähkön kulutus, sähköauton kiinteät kuukausikulut, sähköauton arvon lasku kuukaudessa, polttoaineen hinta, polttoaineen kulutus, polttomoottoriauton kiinteät kuukausikulut ja polttomoottoriauton arvon lasku kuukaudessa. Syöttämällä nämä tiedot laskuri laskee molempien ajoneuvojen kuukausi- ja vuosikustannukset sekä näyttää niiden väliset erot.

Laskurin tuloksena saat selville, kumpi vaihtoehto, sähköauto vai polttomoottoriauto, on edullisempi käyttää sekä kuukausittain että vuosittain. Jos sähköauton kuukausikustannukset ovat pienemmät kuin polttomoottoriauton, laskuri näyttää nämä erot. Samoin, jos polttomoottoriauton kuukausikustannukset ovat pienemmät, laskuri näyttää nämä erot. Jos kustannukset ovat samat, laskuri ilmoittaa tämän.

Laskuri tarjoaa myös yksityiskohtaisemman kustannusvertailun kuukausittain ja vuosittain. Näet erikseen sähköauton ja polttomoottoriauton kuukausikustannukset, kiinteät kustannukset, käyttökustannukset ja arvon alenemisen. Laskuri laskee myös näiden eri kustannusten erotuksen molempien ajoneuvojen välillä.

Tämä laskuri on hyödyllinen työkalu autonkuljettajille, jotka haluavat vertailla sähköauton ja polttomoottoriauton kustannuksia ennen päätöksen tekemistä. Se auttaa hahmottamaan, millaisia taloudellisia vaikutuksia eri vaihtoehdoilla voi olla ja antaa tietoa päätöksenteon tueksi.