Taksalaskuri – tietoa tästä laskurista

Taksalaskurilla voit laskea suuntaa antavan hinta-arvion taksimatkasta esimerkkihinnastolla, joka pyrkii kuvaamaan todellista hintatasoa. Esimerkkihinnasto pyrkii vastaamaan hintatasoa Jyväskylässä vuonna 2021.

Käyttääksesi laskuria syötä lähtöpaikka kohtaan A ja määränpää kohtaan B. Kohteiden paikkaa voit vaihtaa klikkaamalla näiden välissä olevaa nuolinäppäintä.

Kartan alapuolella olevista säätimistä voit muokata matkan pituutta kilometreinä ja kestoa minuutteina. Matkustusaikasäätimestä voit valita tapahtuuko matka perusaikana vai muuna aikana. Lisäksi voit valita kuuluuko matkalle lisäpalveluita kuten ennakkotilaus ja tavara- tai eläinkuljetus. 

Vastaukset 1-4 henkilön ja 5-8 matkalle ilmestyvät kartan alapuolelle. Ne ilmoittavat matkan pituuden kilometreinä ja keston minuutteina. Lisäksi hintaan vaikuttaa matkustusaika. Perusmaksu veloitetaan arkisin 6-20 sekä lauantaisin ja juhlapyhien aattona 6-16. Muina aikoina veloitetaan korotettu perusmaksu. 

Lisäksi matkaan vaikuttavat henkilömäärä ja lisäpalvelut. Henkilömäärän hinta on sidoksissa matkustusaikaan. Lisäpalveluihin kuuluvat ennakkotilausmaksu ja tavara- tai eläinkuljetusmaksu. Niistä ennakkomaksu on sidoksissa matkustajien henkilömäärään.